Wat is Shantala babymassage?

Shantala Babymassage komt oorspronkelijk uit India. Het is een vorm van totale lichaamsmassage voor baby's die traditioneel gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. Shantala Babymassage is naar het westen gebracht door de franse arts Leboyer. Hij heeft de massage vernoemd naar Shantala, een moeder uit de sloppenwijken van Calcutta. Zij was een inspiratie voor Leboyer en heeft meegewerkt aan zijn boek over babymassage.

Shantala Babymassage is een liefdevolle en eenvoudige ontspanningsmassage die uitgaat van een respectvolle benadering. Het is niet moeilijk om te geven en het is heerlijk om te ontvangen én te geven. Je laat de baby ervaren: dit ben jij en jij bent goed zoals je bent. Hierdoor schep je een veilige situatie. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen jou en de baby.

Door je baby thuis te masseren kun je je op je baby richten met je volle aandacht en met alle liefde die je voelt. Het zorgt ook voor een relaxtere baby doordat je kindje door aanraking het knuffelhormoon oxytocine aanmaakt. Als je het regelmatig blijft toepassen zal het ook een positief effect hebben op het immuunsysteem en bewustwording van het lijfje. Je kindje voelt duidelijk zijn grenzen en zal steviger (huid)weefsel ontwikkelen, waar hij of zij veel profijt van zal hebben.

Vooral baby's met darmkrampjes, die te vroeg geboren zijn of onrustig zijn en veel huilen kunnen baat hebben bij babymassage.

Masseren is een wederzijds geschenk

Julia Woodfield