Wat kan je verwachten?

Bij een volledige cursus behandelen we de volledige massage. Deze bestaat uit 4 blokken. Alle massagegrepen doe ik voor op een pop, zodat je goed kunt zien wat ik doe. Ik neem je stap voor stap mee zodat je niets mist. Na afloop van elke dag krijg een stukje van de reader mee: daarin staan alle grepen nog een keer uitgelegd, met een foto erbij. Dus: lekker veel oefenen én genieten thuis!

Dag 1

We behandelen theorie en het blok 'buik, beentjes'. Wat masseren betreft doen we het dus nog even rustig aan. Zowel jij als je baby moeten wennen aan de omgeving en aan de aanrakingen. Het is vooral voor je baby erg hard werken! Meteen een volledige massage in het begin zou aanvoelen als een marathon voor ons. Sommige baby's gaan ook helemaal zuchten van inspanning.

Dag 2

We behandelen het blok 'borst, armpjes'. Daarna herhalen we de buik en beentjes. Er is tijd voor vragen en ik behandel een stukje polariteitsmassage. Dat is erg fijn om te kunnen, want je kunt het ook gewoon over de kleertjes heen geven. Als de baby's niet te moe zijn geworden doen we ook een beetje yoga. Wel op maat voor baby's natuurlijk: lichte rek en strekoefeningetjes met de armpjes en beentjes.

Dag 3

Je zult merken dat 'borst, arm pjes' en 'buik, beentjes' je al veel makkelijker afgaan. Daarom voegen we op deze dag de twee laatste blokken toe: het gezicht en het ruggetje. Omdat het weer even wennen is doen we dit aan het begin van de les. Daarna kunnen we op een rustgevende manier de massage afmaken zoals we gewend zijn. We sluiten af met een heerlijk badje in de Tummy Tub. Als je eenmaal weet hoe dit werkt, dan is dit een ultiem relaxmoment. Niet iedereen heeft in de eerste weken een fijne ervaring met de Tummy Tub. Het lijkt soms ook best lastig, maar dat is het niet! Nu hebben je de rust en de tijd om het op een prettige manier te leren. Je kindje en jij zijn nu ook al wat meer aan elkaar gewend. Twijfel je of dit wat voor jullie is...? Bekijk dan deze foto's.Dag 4 Staat in het teken van herhaling. We doen nu de massage in de volgorde waarop je deze normaal ook zult geven. Afhankelijk van wat jullie willen komen we terug op de yoga of op de polariteitsmassage. En we sluiten weer heerlijk af in de Tummy Tub.

Sometimes, the smallest things take up the most room in your heart

A. A. Milne, Winnie The Pooh