Cupping

Cupping is een oude chinese behandelvorm die ontstaan is vanuit dezelfde principes als acupunctuur. Door de cups vacuüm te laten trekken op de huid ontstaat stimulatie van het onderliggende weefsel. Dit biedt de mogelijkheid om de spier niet alleen te kneden of in te drukken, maar ook omhoog te 'trekken'. Dit geeft ruimte en ontspanning in de onderliggende weefsellagen.

Is dat niet superheftig!? Nee, dat valt erg mee. Ik gebruik de massagevorm en niet de traditionele therapie.

De traditionele therapie is gericht op het behandelen van specifieke klachten. Via de cup worden afvalstoffen omhooggetrokken en direct uit het lichaam verwijderd. De massage is gericht op spieren, bindweefsel en huid. Het stimuleert net als een 'gewone' massage de bloedsomloop en daarmee de afvoer van afvalstoffen (dus geen directe verwijdering).

De traditionele therapie maakt gebruikt van hete lucht of zelfs vuur. Op internet zie je daarover diverse waarschuwingen omdat bij verkeerd toepassen brandblaren of andere huidbeschadigingen kunnen ontstaan. Bij de massage is dit niet aan de orde. Ik werk met zachte cups waardoor ik het vacuüm handmatig aan kan brengen en kan aanpassen aan wat jij nodig hebt en prettig vindt. Bij een stevige behandeling kun je soms wel een aantal dagen sporen daarvan zien op je huid.

Nieuwsgierig?

Ik kan cupping toepassen tijdens een gewone massage. Ik begin rustig en we bepalen samen de intensiteit.

Vrede komt van binnenuit

Boeddha