Klassieke massage

Klassieke massage is één van de oudste massagevormen en werkt met verschillende technieken gericht op de spieren. Het verbetert de stofwisseling en bloedsomloop en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Het herstelt daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De ontspanning bevordert een goede nachtrust en zo verbetert ook je algehele conditie.

Voor de ontspanningsmassage is de klassieke massage meestal het uitgangspunt. Ik gebruik dan vooral strijkingen, maar indien nodig kan ik ook kneden en fricties maken (kleine cirkelvormige bewegingen met meer druk). Ontspanning staat voorop, maar ik hou niet van 'aaien'. Bij mij zul je altijd merken dat er echt iets gebeurt in je lijf.

Ook sportmassage is een vorm van klassieke massage: de gebruikte technieken verschillen dan als je vóór (stevig en snel) of ná (iets rustiger) het sporten behandeld wordt. Bij een sportmassage zal ik eerst strijken om de huid en te spieren voor te bereiden, om daarna steviger te kneden en fricties toepassen. Een sportmassage is dus niet altijd zo hard mogelijk, maar wel altijd diep en effectief.

Aan de geest die stil is geeft het hele universum zich over

Lao Tse