Wie is ZIJN!

ZIJN! is de massagepraktijk van Marjolein Eikenboom. Ik woon met mijn man en mijn dochter (sinds kort) in Rockanje, vlakbij Oostvoorne. We hebben lang in en rond Rotterdam gewoond, onder meer in Berkel en Rodenrijs waar ik in 2013 mijn massagepraktijk ben begonnen. We komen allebei van het eiland (ik uit Hellevoetsluis, mijn man uit Brielle en Rockanje) en zijn nu dus weer 'thuis'.

In mijn leven spelen passie en energie een belangrijke rol. Tegelijkertijd zoek ik naar stilte en balans: de puurheid van zijn. Meteen de eerste keer dat ik zelf een massage ontving die niet alleen mijn stijve spieren behandelde maar mij ook energetisch wist te raken, voelde ik het: dat wil ik ook aan anderen kunnen geven!

Na een aantal losse cursussen in 2012 heb ik daarom in 2013 de professionele opleiding tot allround masseur gevolgd bij Massage in Beweging. Deze opleiding had veel aandacht voor de mens als geheel en ik heb met name geleerd om met gevoel te masseren. Aan het eind van dat jaar ben ik gestart met de praktijk. Aanvankelijk naast mijn baan bij de gemeente Rotterdam.

Sinds september 2016 richt ik mij volledig op het masseren. In die periode heb ik de praktijk uitgebreid met zwangerschaps- en babymassage. Erg leuk om ook les te mogen geven en mijn kennis over massage te kunnen delen met jonge moeders (en soms vaders).

In 2017 heb ik mijn basis verstevigd en ben ik ook sportmasseur geworden (met NGS accreditatie). Zodoende ben ik nu af en toe ook te vinden op het sportveld, met name bij hockey.

Bij de gemeente heb ik gewerkt van 1998 tot 2016, eerst als projectleider en later als teamleider en strategisch adviseur. Daarvoor heb ik rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Beide dus heel iets anders dan masseren! Tijdens mijn studie zat ik vooral met mijn hoofd in de boeken. Als manager was ik gericht op het behalen van resultaten en het volgen van planningen. Uiteraard altijd met aandacht voor de menselijke aspecten. Maar steeds meer had ik de behoefte om op het persoonlijke vlak de diepte in te gaan.

Masseren zorgt voor evenwicht en balans in mijn leven. Dit houdt me gezond en zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier en aandacht kan ZIJN!

Waar je ook heen gaat ga met je hele hart

Confucius