Visie

ZIJN! werkt vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik naar jou als geheel kijk, met aandacht voor alles wat er bij jou leeft.

Het kan zijn dat je spieren gespannen zijn door een te zware of verkeerde belasting. Bijvoorbeeld door sporten, klussen of de hele dag achter een beeldscherm zitten. (Sport)massage helpt dan de doorbloeding en de stofwisseling in je spierweefsel te verbeteren en spanning weg te nemen.

De basis van de meeste massagevormen ligt bij de klassieke massage. De klassieke massage is gericht op de spieren en gebruikt verschillende technieken zoals strijkingen en knedingen. Aanvullend op klassieke massage geef ik cupping massage: dit biedt de mogelijkheid om de spier niet alleen te kneden of druk te geven, maar ook de spier omhoog te 'trekken'. Dit geeft ruimte en ontspanning in de onderliggende spier- en weefsellagen.

Een holistische massage gaat verder. Ik kijk niet alleen naar je lijf maar ook naar je geest, je emoties en de wisselwerking tussen al deze elementen van jouw ZIJN! Ik maak gebruik van technieken uit de polariteitsmassage en reflexzonemassage. Nog meer dan de techniek gaat het om aandacht voor de persoon die gemasseerd wordt en de verbinding die ik met jou maak. Hierbij spelen gevoel, intuïtie en energie een belangrijke rol.

Vind je dit een beetje te spiritueel of 'zweverig' klinken? Bedenk je dan simpelweg dat aandacht en ontspanning goed voelen.

De mens is een spiritueel wezen dat om werkelijk spiritueel te kunnen zijn een lichaam nodig heeft

Thomas van Aquino